Κοτόπουλο Fajitas σε Τορτίγια

linkedin
Μερίδες
4
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
20 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
20 λεπτά
Υλικά

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 λευκό κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
250 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. τυρί cheddar
100 γρ. iceberg
60 γρ. sweet chili sauce

Για το αβοκάντο
3 αβοκάντο ψημένα
2 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα
Ξύσμα ενός λεμονιού
Χυμό από 2 λεμόνια
2 – 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
1. Τεμαχίζουμε το στήθος από το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες. Τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο.
2. Σε ένα καυτό τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το sweet chili sauce.
3. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές, το κρεμμύδι , ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι  με το κοτόπουλο.
4. Αφού έχει ψηθεί το μείγμα μας το στραγγίζουμε για να αφαιρέσουμε όλα τα υγρά, το ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε μέσα το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
 
Για το αβοκάντο
5. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αβοκάντο, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, την ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς τους σπόρους, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός.
 
Για το στήσιμο
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το iceberg.
3. Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνουμε τις τορτίγιες μας για 20-30 δευτερόλεπτα.
4. Γεμίζουμε τις τορτίγιες μας με το αβοκάντο, το μείγμα από το κοτόπουλο, το τυρί και το iceberg και τυλίγουμε.
5. Βάζουμε στο φούρνο για περίπου 3 - 4 λεπτά.

Μια συνταγή από τον Σταυρή Γεωργίου

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές